24. september 2012


På høy tid med en liten oppdatering her. Det er som tidligere nevnt planer om nye ting som skal skje med denne nettsida. Den blir mindre privat, og som dere kanskje kan se er noen av seksjonene tatt bort. Under
MUSIKK-delen ligger det et lite hint på hva som vil komme fremover.
 

 


20. juni 2010


Jeg må nevne at det var veldig overraskende når Kiss dro igang halve Shandi (!) på sparket under konserten i Oslo. Var trivelig å høre låter som Crazy, Crazy Nights og God Gave Rock And Roll To You II også, da dette er låter som ikke har blitt spilt på +/-20 år!
Vil også nevne at Wig Wam gjorde en godkjent oppvarmingsjobb også. Det var en riktig så trivelig kveld i Valhall denne mandagskvelden i juni.
 

RONNIE JAMES DIO - 1942-2010

Det er med dyp sorg å måtte ta farvell med en legende som har måtte gi tapt for kreften. Ronnie James Dio gikk bort den 16. mai 2010. Det er så ufattelig trist at jeg har ikke ord.

Hvil i fred, Ronnie.
 


Den beste nyheten denne gangen er at TOTO kommer til Norge på sin nye turné. Bandet bestemte seg for å legge opp for 2 år siden, men i juli er de tilbake på en sommer-turné for å hedre bandets bassist Mike Porcaro som i februar fikk diagnosen ALS (en nervesykdom).
Denne gangen er det Joseph Williams som igjen synger i bandet, i tillegg til Steve Lukather på gitar, David Paich og Steve Porcaro (begge på keyboard), Simon Phillips bak trommene samt gjest på bass Nathan East.
Norgeskonserten blir å oppleve på Biri Travbane (midt mellom Lillehammer og Gjøvik) lørdag den 24. juli 2010. I tillegg til Toto spiller også Mannfred Mann's Earth Band samme kvelden. Billetter fås kjøpt på Billettservice.
 

TNT er igang med å spille inn sitt neste studioalbum, det 12. i rekken og det tredje med Mills bak mikrofonen. 12 nye låter blir å finne på skiva som kommer til høsten.
I samme slengen kan jeg nevne at 1989-albumet Intuition er remastret og re-utgitt i Japan i en mini-LP replica forpakning (original LP-cover i CD-format). Musikken er trykket på kvalitets SHM-CD (super high material CD), og er fullt avspillbar på en vanlig CD-spiller.

Svenske H.E.A.T har skilt lag med vokalist Kenny Leckremo.

Stage Dolls overtok jobben som oppvarming for Kiss i Trondheim den 8. juni da australske Wolfmother måtte avlyse.

Treat's seneste album Coup De Grace er nå ute i Japan og inneholder et bonusspor Turn The Dial.

Til høsten spiller Wig Wam igjen i Sverige på festivalen Stockholm Rock Out den 10. september.
En uke etter reiser de til Spania for 3 konserter (Barcelona, Madrid og Navarro). Første konsert er den 17. september. En måned deretter befinner bandet seg på H.E.A.T Festival i Wendlingen rett utenfor Stuttgart i Tyskland.
 

31. januar 2010
 


Ikke så mye nytt å meddele denne gangen, men verdt å nevne er i hvertfall at Wig Wam har fått jobben som oppvarming for Kiss' Oslo-konsert i Valhall den 14. juni 2010. Gratulerer!

Nok en gratulasjon, og det er til Stage Dolls som gikk rett inn på 1.plass på VG-lista med sitt nye album Always første uka. Det er lenge siden et norsk hard rock band lå på toppen av hitlistene.
 


12. januar 2010


Sacred Hour er et nytt band bestående av tidligere Return-trommis Øyvind Håkonsen, keyboardist Øystein Karstensen fra Silent Witness, gitarist Bjørn Hagen (tidligere Synicon og Fuel), bassist Yngve Lille-Mæhlum (tidligere Cuban Necktie og 3rd Season) og trubadur Terje Alberti på vokal.

Sacred Hour har hentet navnet fra ei låt på engelske Magnum's Chase The Dragon-album. Og Magnum er nettopp grunnstammen til bandets musikk i tillegg til å lage egne låter. Singellåta Lost Mind ligger på NRK Hedmark/Oppland Topp 8-liste, samt at videoen ligger på YouTube (se videoen under).

Det er også duket for konsert sammen med to andre lokale band; Saint Attitude og Buradina:

20. februar - Hamar @ Hydranten

 


Etter langt om lenge kommer det en ny utgivelse med Savatage, men dog ikke noe nytt studioalbum desverre. Still The Orchestra Plays: Greatest Hits Part 1 & 2 er tittelen tilsier en samleskive. Noe nytt vil det være å finne i form av tre låter ny-innspilt av Jon Oliva i akustiske versjoner; Anymore, Not What You See og Out On The Streets.

Men det beste av alt er at første-utgaven inneholder en bonus DVD: Live In Japan '94! Endelig kommer denne tidligere VHS-utgivelsen ut i DVD-format. Utgivelse i Europa er satt til 2. mars. Her blir det innkjøp ja!
 

DVD-nytt:

Extreme
slipper en live DVD/CD kalt Take Us Alive rundt månedsskiftet mars/april. Konserten ble filmet på velkjente House Of Blues i Boston, USA den 8. august 2009.

Axel Rudi Pell har en ny live-DVD på trappene. Den heter One Night Live - Live At The Rock Of Ages Festival 2009 og slippes den 19. februar i Tyskland, mens resten av verden må vente tre dager.

Vil også nevne at det finnes en live-DVD med Duran Duran-gitarist Andy Taylor kalt Thunder In Japan som er utgitt via Duran Duran-fanklubben. Opptaket er fra 1987 og kvaliteten er helt grei både lyd og bildemessig.
 

3. januar 2010

 

GODT NYTT ÅR!

2010 vil bli et spennende år på mange fronter, og jeg vil heretter prøve å holde dere om hva som skjer rundt mine interesser innen musikk (melodiøse hard rock og AOR) og noe humor og film, samt litt annet småtteri av ymse slag.
 

Først ut i 2010 er Stage Dolls som slipper sitt nye album Always imorra, mandag 4. januar. Utgivelse i Europe skjer via AOR Heaven den 26. februar.

Det vil bli holdt 2 release-konserter her i Norge:
8. januar - Trondheim @ Verkstadhallen
15. januar - Oslo @ Rockefeller Music Hall

Stage Dolls er også gjester på TV2's morgensending God Morgen Norge imorra, 4. januar.

Låtliste: 1. Always - 2. Raining On A Sunny Day - 3. Rollin' - 4. Highway's Open - 5. Eye Of My Heart - 6. Better Off - 7. Taillights - 8. Saturday Night - 9. Where The Blacktop Ends - 10. My Strangest Friend.


 

 


Wig Wam
er tilbake med et nytt album kalt Non Stop Rock 'N' Roll som slippes den 22. januar her til lands via Bonnier Amigo, mens Europa får sin utgivelse en uke etter, 29. januar via det italienske selskapet Frontiers. I Japan derimot blir det utgivelse den 20. januar.
Wig Wam har annonser sin foreløpig eneste konsert her til lands i Halden på Brygga Kultursal den 23. januar. Og i slutten av april setter de kursen igjen til Japan for 3 konserter (Osaka, Nagoya og Kawasaki utenfor Tokyo).

Låtliste: 1. Do Ya Wanna Taste It - 2. Walls Come Down - 3. Wild One - 4. C'mon Everybody - 5. Man In The Moon - 6. Still I'm Burning (med Teeny på vokal) - 7. All You Wanted.- 8. Non Stop Rock 'N' Roll - 9. From Here - 10. Rocket Through My Pocket - 11. Chasing Rainbow. Europa bonus-spor: Gonna Get It On. 12. Japan bonus-spor: 12. Bless The Night 2002.
 

 


Notodden-baserte Fracture (med vokalist fra Hamar) har nå kommet til det stadiet hvor debut-skiva Dominate And Overload får sin aller siste finish. Bandet presenterer 5 av albumets låter på sin MySpace-side; 1. Sulphur Preacher - 2. Apple Of Eden - 3. Unbreakable - 4. Monument Of Shame - 5. Dominate And Overload. Check it out @ www.myspace.com/fracturenorway

 

Det skjer også litt på konsertfronten fremover også.:

Januar:
8. - Stage Dolls - Trondheim @ Verkstadhallen (205,- inkl. inngang + signert CD)
15. - Stage Dolls - Oslo @ Rockefeller Music Hall (270,-)
23. - Wig Wam - Halden @ Brygga Kultursal (270,-)
30. - Faster Pussycat + Enuff Z'Nuff - Oslo @ Smuget
Februar:
5. - Ram-Zet + Aleister Kane - Oslo @ Elm Street
8. - Stratovarius + Dream Evil - Oslo @ Rockefeller Music Hall (270,-)
27. - Gotthard - Oslo @ Rockefeller Music Hall (270,-)
Mars:
19. - Jack In The Box - Oslo @ Gamla - Reunion gig
19. - Winger + Firehouse + Dare - Leknes i Lofoten @ Lofothallen
20.-21. - ROCK THE BOAT: Winger + Firehouse + Dare + Treat + Quireboys + Fatal Smile + Araya Heep - Oslo (NO) - Fredrikshavn (DK) @ Stena Line (fra. 325,-)
April:
13.-14. - Metallica - Bærum @ Telenor Arena (begge dager utsolgt)
16.-17. - Kamelot - Oslo @ Sentrum Scene (2 show pr. dag)
Juni:
8. - Kiss - Trondheim @ Lerkendalparken (750,-)
9.-12. - SWEDEN ROCK FESTIVAL - Sölvesborg/Norje (SE)
13. - Kiss - Malmö (SE) @ Malmö Stadion
14. - Kiss - Oslo @ Valhall (750,-)
Juli:
7.-10. - NORWAY ROCK FESTIVAL - Kvinesdal

Priser er uten evt. avgifter.
 

Også til slutt idag vil jeg nevne at Brødrene Dal kommer tilbake! Ja, du leste riktig. Det er forestillingen Vikingsverdets Forbannelse fra 1997 som skal utgis på DVD og vises på kino. Premiere er påtenkt til Barnefilmfestivalen i Kristiansand (27. april - 2. mai) eller alternativt Filmfestivalen i Haugesund (18. - 26. august). Følg meeeeeed!
 

 

 

Denne siden vises best i 1024x768 oppløsning og mellomstor skrift.