Etter en forespørsel om å få være med som fotograf og filmer en helg, fikk jeg haik med dem til Vinstra og Singsås. Skal si det er artig å være på tur med disse gutta når dem spiller rundt, særlig når dem leverte show som aldri før...

Jeg hoppet på turen på Hamar siden gutta skulle passere hjembyen min, og det hele var da igang. Flash var ikke med da ham kom litt senere rett fra ferieøya Kos. En rask stopp i Brummundal for litt inntak av fast føde og væske var nødvendig på denne solfylte dagen. Etter et par timers kjøring ble det stopp på Magelig Camping i Gudbrandsdalen for en dukkert i elva Lågen før det bar videre til Vinstra. Vi ankom Vinstra og Sødorp Gjestgiveri rundt halv 6 på eftan.

Vinstra

X Det var stort sett bare å sjekke inn og lempe inn utstyr før vi fikk en god middag. Så måtte vi ta en titt på de glimrende rommene vi hadde fått tildelt. Enmanns-rom til alle med egen dusj og dass og greier. Fett det!

Så var det rigging av utstyr og sette alt på plass på scena. Flash hadde nå ankommet Vinstra, og lydsjekken kunne starte rundt kl.21.00. Siden det ifølge arrangøren er lite folk ute på Vinstra på fredager var dette et prøve-prosjekt å holde konsert denne dagen. Da slappet vi av på rommene med litt pils og Smirnoff Ice til bandet skulle entre scena på Butler'n ca. kl. 01.00.

Det var litt snaut med folk denne kvelden, rundt 60 stk. Dette til tross ga bandet alt til dem som hadde møtt opp. Fra første stund rocka bandet Vinstra som ingen andre har gjort tidligere (?) og "The Best Song In The World" startet det hele. Med en aktiv Glam hengende rundt i stolper og flaksende blandt publikum og et stødig band som leverte alt kan man trygt si at det var nok opptil flere (Gudbrands-) døler som gikk glipp av Wig Wam's første opptreden i bygda.

Bortsett fra en plutselig stopp i "Car-Lyle" grunnet sammenbrudd i trommestolen til Sporty gikk alt som smurt (bortsett fra at Sporty måtte knipe sammen bak for at stolen ikke skulle falle helt sammen). Bandet hadde bra lyd hele under hele konserten og heller ikke for høyt volum. Hvis de fremmøttes minner var iorden dagen derpå vil forhåpentligvis ryktet spre seg i omerådet og folket vil komme i hopetall neste gang, for det blir en neste gang...

X

Før vi tok til sengene for å få oss litt søvn, tok Glam og jeg et par pils tilbake på Butler'n. Snakka litt med noen besøkende før det skulle stenges. En vellykket dag tok sin slutt.

Over Dovre...

Etter noen timers søvn var det opp kl. 11.00 til frokosten utendørs på nok en strålende dag. Vi legger ikke merke til noe spesielt hos Flash ved matbordet gjør vi vel, Thomas?

X

X

X
Vi pakka sammen utstyret og lette etter solbrillene mine før det bar videre nordover. Ifølge sjåfør (og gitarist) Teeny skulle vi ta oss til Oppdal uten å kjøre over Dovre... Noe som Teeny senere innså at var feil (du ble vel minnet på det en gang eller to, Teeny?).

Skal si det var varmt i bilden i denne varmen uten aircondition. Men gjennom dalene fra Oppdal til vi nådde Singsås hadde været skiftet og noe regnvær måtte vi tåle idet vi hadde ankommet den bortgjemte plassen midt i mellom Trondheim og Røros kalt Singsås. Men det gjorde bare godt selv om det var ganske så klamt og lummert.

Vi ble veldig godt tatt imot på Singsås og fikk servert enkle påsmurte brødskiver samt kaffe og brus (fikk god grillmat litt senere). En veldig hyggelig og imøtekommende arrangør og medhjelpere fikk vi det beste førsteintrykket vi kunne fått. Og plassen var veldig flott tilordnet med overbygg over scena og publikum.

Det var stort sett bare rigging og soundcheck her også som på Vinstra. Med litt kreativitet fra Glam og vips ble en trapp kledd inn i svart filt og ble til et tilskudd på scena. Teeny og Flash for sin del kom opp med sin siamesiske karusell-tapping-solo. Synd at jeg ikke fikk filmet dette, det så litt handicappa ut, men tøft! Også en utrolig bra utgave av Van Halen's "Panama" ble spilt igjennom her.


En liten notis om Wig Wam-konserten på Singsås i lokal-avisa Trønderbladet.


Jack


Denne lørdagskvelden skulle punkrock-bandet Jack være oppvarmingsband for Wig Wam. Til stor glede for Sporty som fikk lånt trommestol av Jack-trommisen. Ganske uptempo hele veien, og litt for ensformig i lengden. Men dem har da noe å bygge på. Gitaristen hadde et litt mer heavy-preg enn punkrockere flest. Vokalist, den skjønne 23-årige Solgunn fra Nord-Norge, kunne å vise det hittil labre oppmøtet (Glam telte 10...12...13,14,15.... Har du ikke vært på en slik plass før, Glam?).


Best show in the world...

Etterhvert kom det busser på busser med folk fra steder rundt omkring i omerådet til Kulturarenaen. Og gjett om gutta i Wig Wam ble glade (spesielt Glam som slapp å telle videre), og når gutta entret scena får å gjøre sin viktigste konsert i Trønderlag hadde det kommet 501 betalende innenfor gjerdene.

Litt kluss ble det i starten da intro-CD'en ikke funka. Den funka som f*** på lydsjekken. Men ok, bandet satte igang noe som skulle vise seg å bli bandets beste konsert ever! Det var et publikum i ekstase foran scena og knallåtene kom på rekke og rad. Og munkekappene ble obligatorisk påsatt til "Out Of Time".

Med en forrykende gitar-solo av Teeny i "Erection" dro Sporty til med en bombastisk trommesolo som en opptrapping til The Sweet's "Ballroom Blitz". Foruten de tidligere spilte coverlåtene av Bon Jovi, AC/DC osv. fikk vi denne kvelden Wig Wam's egen vri på Backstreet Boys i "Wig Wam's Back".

Det så nesten ut til at bandet ikke ville gå av scena denne kvelden, og det skjønner jeg godt. Mot slutten fikk vi Kiss' "I Was Made For Loving You" ispedd gitar-riff plukket fra Ozzy Osbourne før Grand Prix-hit'en "Crazy Things" og en ellevill versjon av klassikeren "Wild Thing" (bedre enn hva Sam Kinison gjorde med sin all-star versjon).
X

Denne lørdagskvelden varte settet nesten 2 timer og var det beste jeg har sett av Wig Wam. Med et knallshow av dimensjoner fikk sør-Trønderne seg opplevelse de sent vil glemme. Kanskje ikke så rart at arrangøren smilte fra øre til øre ved kvelds ende.

XX
X


The road home

Siden det ikke var overnattingsmuligheter i omerådet, måtte vi ordne dette selv. Valget falt på en campingplass litt nord for Røros, så et par små hytter gjorde susen. Etter å ha slappet av lite grannet var det bare å pakke sakene og finne campingen noen mil lenger sør. Veldig fint med bærehjelp fra medarbeiderne på Singsås.

X Det ble noen timers søvn i hyttene før vi satte kursen hjemover med en rask frokost på en bensinstasjon i Røros. Det var godt å komme avgårde tidlig og få litt igjen av den solfylte søndagen. Kanskje litt i varmeste laget på veien nedover til Elverum (fortsatt uten aircondition) hvor jeg ble av praktiske årsaker hentet av min bror.

Jeg vil si at denne turen som var min første sammen med et band, ga meg en opplevelse av turnélivet og hva dette innebærer. Det viktigste er å holde humøret oppe, noe vi klarte med glans, og kunne ta ting på sparket. Jeg drar gjerne på tur med disse gutta igjen om anledningen byr seg.


Setlistene:

Butler'n, Vinstra 6. august 2004:

1.Intro
2. The Best Song In The World
3. Bless The Night
4. Medley:
- Love In An Eleveator [Aerosmith]
- Walk This Way [Aerosmith]
- Rock You Like A Hurricane [Scorpions]
- T.N.T. [AC/DC]
5. Mine All Mine
6. Out Of Time
7. I Turn To You [Melanie C]
8. Highway To Hell / Back In Black [AC/DC]
9. Tell Me Where To Go
10. Erection
11. Ballroom Blitz [The Sweet]
12. Car-Lyle
13. Living On A Prayer [Bon Jovi]
14. Jump [Van Halen]
15. Wild Thing [The Troggs]
16. Medley:
- I Wanna Rock [Twisted Sister]
- I Love Rock 'N' Roll [Joan Jett]
- Holy Diver [Dio]
- Guitar Solo
17. Hard To Be A Rock 'N' Roller
encores:
18. The Final Countdown [Europe]
19. Crazy Things
20. Outro: "God Gave Rock 'N' Roll To You"
Singsås Kulturarena, Singsås 7. august 2004:

1. The Best Song In The World
2. Bless The Night
3. Medley:
- Love In An Eleveator [Aerosmith]
- Walk This Way [Aerosmith]
- Rock You Like A Hurricane [Scorpions]
- T.N.T. [AC/DC]
4. Living On A Prayer [Bon Jovi]
5. Mine All Mine
6. Out Of Time
7. Highway To Hell / Back In Black [AC/DC]
8. I Turn To You [Melanie C]
9. Tell Me Where To Go
10. Erection / Drum Solo
11. Ballroom Blitz [The Sweet]
12. Car-Lyle
13. Jump [Van Halen]
14. Wig Wam's Back ["Backstreet's Back" - Backstreet Boys]
15. Medley:
- I Wanna Rock [Twisted Sister]
- I Love Rock 'N' Roll [Joan Jett]
- Holy Diver [Dio]
- Guitar Solo
16. Hard To Be A Rock 'N' Roller
encores:
17. The Final Countdown [Europe]
18. Crazy Things
19. Wild Thing [The Troggs]


Det var da
et og annet
å titte på
på Vinstra
også ;-)


Tusen takk for turen, gutter!

Wig Wam's hjemmeside